Windows 10 Refurbished si Preinstalat – Pasii necesari pentru instalare

De foarte multe ori clientii decid sa achizitioneze sisteme refurbished si foarte bine fac. Aceste sisteme sunt livrate cu sistemul de operare Windows 10 preinstalat si beneficiaza de 36 luni garantie !

Kitul sistemului de operare este salvat pe hard disk-ul echipamentului de catre angajatii PCLink. La prima pornire a echipamentului, utilizatorul este intampinat de mesajul de setup al Windows 10.

Pentru a parcurge pasii setup-ului sunt necesare cateva cunostinte de limba engleza insa si de multa atentie. Se intampla destul de des ca utilizatorii, din graba si/sau neatentie sa efectueze selectiile gresite si sa stearga complet kitul de instalare al Windows-ului. Acest lucru ducand automat la imposibilitatea finalizarii instalarii.

In randurile urmatoare vom incerca sa explicam pas cu pas ceea ce este necesar pentru a efectua o instalare de Windows 10 pe un sistem refurbished:

Pasul 1Pornirea echipamentului
                Se va porni echipamentul fara a avea conectat in porturile usb vreun Stick de Memorie sau Hard Disk extern. Se va astepta pana cand pe ecran va fi afisat “Windows Setup”.

Pasul 2Setare format limba, data si ora
                Se va deschide in mod automat prima fereasta a “Windows Setup” unde va trebui sa alegeti limba de instalare, format data si ora, metoda de input a tastaturii. Gasiti evidentiate selectiile mentionate in imaginea de mai jos. Dupa efectuarea celor trei selectii veti apasa butonul NEXT.

Pasul 3Incepere instalare
                Urmatoarea fereastra va notifica faptul ca sunteti pe cale sa incepeti instalarea sistemului de operare Windows. Faceti click pe singurul buton “Install now”.

Pasul 4Activare Windows
                Windows 10 permite finalizarea instalarii fara a introduce o cheie de activare. Va recomandam sa sariti peste acest pas facand click pe “I don’t have a product key”. In imaginea de mai jos este marcata cu rosu pozitia optiunii.

Pasul 5Acceptare termeni si conditii
                Va fi afisata fereastra ce va notifica termenii si conditiile Microsoft. In partea de jos a acestei ferestre va trebui sa bifati casuta din dreptul “I accept the license terms” si apoi sa faceti click pe NEXT.

Pasul 6Selectare tip instalare
                Din cele doua optiuni afisate in aceasta noua fereastra va trebui sa faceti click pe cea de-a 2a “Custom: Install Windows only (advanced).

Pasul 7Selectare partitie instalare
                In aceasta noua fereastra va trebui sa selectati partitia ce contine in numele ei formularea “Unallocated Space” si care are capacitatea totala egala cu spatiul liber disponibil (vezi in poza de mai jos marcajul rosu). Dupa selectarea acestei partitii se va face click pe butonul NEXT.
                Mare atentie ! Selectarea partitiei gresite va conduce cel mai probabil la pierderea definitiva a kit-ului de instalare Windows 10 existent pe hard disk-ul echipamentului dumneavoastra, facand astfel imposibila finalizarea instalarii.

Pasul 8Instalarea sistemului de operare
                Fereastra ce va fi afisata este doar de informare. Sistemul de operare a inceput sa se copieze si instaleze pe hard disk-ul echipamentului. In timpul instalarii, echipamentul dumneavoastra va reporni de cateva ori in mod automat.

Pasul 9Introducere “Product Key”
                Dupa instalare, este posibil sa vi se ceara inca odata introducerea cheii de activare (product key). Va recomandam inca odata sa sariti peste acest pas facand click pe “Do this later” (vezi in poza de mai jos marcajul rosu).

Pasul 10Finalizare instalare
                Pentru a finaliza rapid instalarea sistemului de operare Windows 10 va recomandam sa faceti click pe “Use Express settings” precum este evidentiat cu marcaj rosu si in imaginea de mai jos.

                Vor urma o serie de noi configurari ce vor necesita personalizarea sistemului folosind datele personale ale utilizatorului (nume utilizator, setare parola acces, adresa de email, cont microsoft etc). Aceste configurari sunt unice pentru fiecare utilizator in parte si de aceea nu pot fi exemplificate.

                Pe parcursul acestui tutorial am recomandat de fiecare data cand s-a certut introducerea “product key”-ului sa se sara peste acest lucru. Chiar si neactivat, sistemul dumneavoastra de operare poate fi folosit la capacitate maxima si fara niciun fel de impediment. Singurul lucru pe care il veti observa este mesajul “Activate Windows ! Go to Settings to activate Windows.” precum gasiti marcat cu rosu in imaginea de mai jos.

                PCLink.ro recomanda activarea licentelor refurbished doar dupa 14 zile calendaristice de la momentul in care echipamentul a fost livrat. Acest lucru se recomanda deoarece, pentru activare, clientul este obligat sa razuiasca Eticheta Microsoft (COA) lipita pe produs. Razuirea etichetei pentru a vizualiza intreaga cheie de activare duce automat la anularea dreptului de retur de 14 zile calendaristice mentionat in OUG 34/2014.

                In clipa in care va declarati satisfacut de produsul comandat si stiti ca nu va mai fi necesar returul produsului, puteti activa sistemul de operare Windows 10. Pentru a reusi acest lucru, cum spuneam mai devreme, este necesara razuirea Etichetei Microsoft lipita pe produsul dumneavoastra. Mai jos regasiti o poza cu doua modele de etichete carora le-am marcat cu rosu zona razuibila.

                Produsele refurbished comercializate de PC LINK VISION S.R.L. sunt livrate intotdeauna cu licenta originala Microsoft Refurb si beneficiaza de 36 luni garantie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+